2011. március 4., péntek

MASSZÁZS HATÁSAI IV. Még valami, amiről jó ha minél többen tudunk


NYIROKMASSZÁZS HATÁSAI
A mai kor rohanó világában belső feszültségeink pattanásig feszülnek. Egyik lehetséges regenerálódási firma a masszázs.
A nyirok-drainage fontos hatása, hogy lehetőséget nyújt a lecsendesedésre, a relaxált állapot elérésére, így viszonylag rövid idő alatt belső egyensúlyunk helyreállítására. Harmonizáló hatásán túl rengeteg baj kezelésére alkalmazható. Segíti szervezetünket a méregtelenítésben, erősíti az immunrendszerünket. Elősegíti a regenerálódást, mert segíti a szövetekből történő salakanyag kiválasztását. Kezelések után rugalmasabb, szebb lesz a bőr, a puffadt végtagok duzzanatai eltűnnek. Alkalmas a pattanásos bőr kezelésére. A nyirok áramlás élénkítésével a sejtek között tápanyagokban gazdag, friss nyiroknedv áramlik. A nyirokrendszerben bekövetkező zavarok gátolják a nyirok áramlását. A nyirokmasszázs kíméletesen segíti a gyógyulást.
Az igazán hatékony nyirok-drainage türelmet igénylő, kezelő részéről fárasztó feladat, de a sikeres kezelés után az eredmény szemmel látható.



Mint a legtöbb természetes gyógymód a masszázs is holisztikus szemléletű. Igénybevételekor, alkalmazásakor nem feledkezhetünk meg a szervezet általános regenerálódását elősegítő  egyéb tényezőkről sem és arról sem hogy a gyógyítás-gyógyulás is „csapatmunka”, melynek kicsi, de nagyon fontos része lehet a masszázs.

Az érintés -simogatás életszükségletünk: biztonságérzetet, örömöt, önbizalmat, megerősítést, melegséget, életerőt és energiát ad. A simogatás-érintés hiánya miatt sokkal ingerültebbek leszünk, csökken az immunrendszer védekezőképessége. A masszázzsal betegségeket előzhetünk meg, és az egészségünket őrizhetjük meg. Általa javítjuk a teljesítőképességünket, szépségünket. Feszesít és fogyaszt. Kezelés formájától függően ellazítja, vagy tonizálja az izmokat, nyugtató, vagy élénkítő hatással bír.  Számos kór tüneteit, panaszait enyhíti.



Kívánom, hogy minél többen találjanak rá a számukra legmegfelelőbb masszázsra, fedezzék fel és élvezzék a különféle masszázsok áldásos hatásait segítve ezáltal testi-lelki jólétüket.

(Következő téma, személyesebb lesz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése