2011. március 11., péntek

MASSZŐR SZEMÉLYE

MASSZŐR SZEMÉLYE

Aki volt már masszázson biztosan tapasztalhatta, hogy nem közömbös a masszőr személye (ahogyan például a bolti pénztárosé, hivatali ügyintézőé stb. sem).
Nem mindenki keze alá fekszünk szívesen, hiszen a masszázs során igen közeli testi kontaktus elkerülhetetlen és szükséges.

 
Persze be is zárkózhatunk, mint oly sokszor hétköznapjaink során használhatjuk a „védőburkunkat”, megmerevíthetjük az izmainkat, hogy nehogy hozzánk férkőzhessenek, de az kevésbé lesz kellemes és hatásos. A jó masszőrnek észre kell venni ezt az állapotot és szükség esetén finoman oldani lehet.


Nagyon sokszor úgy kapunk masszázst (gyógy intézményben, fürdőben…), hogy vagy megkapjuk a felírt gyógykezelést, vagy befizetünk, ezekben az esetekben nincs módunk előzetesen találkozni a masszőrrel. Azt hiszem, akik ezt a munkát vállalják általában becsülettel és szeretettel végzik azt, mégis előfordulhatnak kellemetlen élmények is.


Sokfélék vagyunk és szerencsére sokféle masszázs közül választhatunk, sőt, akinek igénye van rá megkeresheti a saját masszőrét is, akivel akár hosszabb távú együttműködés születhet.

Én azt gondolom, az a minimum, hogy a masszőr maga kiegyensúlyozott és egészséges legyen, a személyisége közel álljon hozzánk, megfelelő empátiával rendelkezzen és ha vannak kérdéseink, azokra kielégítően tudjon és akarjon válaszolni. Fontos, hogy szakmailag felkészült legyen, ne kényszerítsen ránk olyan kezelést, amire esetleg nem vagyunk felkészülve. Mert mindannyian tudjuk, néha a drasztikusabb, fájdalmasabb kezelés célravezetőbb, de ha nem vagyunk felkészülve rá, akkor akár nagyobb kárt is okozhat (nem csak testi, de lelki értelemben is).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése