2012. november 22., csütörtök

Teázások ideje


A hűvösebb napok beköszöntével elérkezett a forró italok fogyasztásának ideje. Sokféle tea közül válogathatunk, biztosan mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illőt. Valóban így lehet a legkellemesebben biztosítani folyadékszükségletünket és szükségünk is lehet gyógyteákra. Teázni nem lehet rohanva, meg kell adni a módját. Teremtsünk kellemes feltételeket, hallgassunk közben zenét, gyújtsunk gyertyát, helyezkedjünk el kényelmesen és élvezzük a finom illatokat, ízeket.



Ha nem csak pihenni, vagy frissülni szeretnénk a teától, hanem gyógyhatását szeretnénk kihasználni, akkor körültekintőbben válasszunk és ne feledkezzünk el a kúraszerű alkalmazásról sem (a tünetek enyhüléséig fogyasszuk, de a tünetek megszűnése után is még egy hétig fogyaszthatjuk naponta ugyanazt a teát, vagy keveréket, de minimum 1 hétig érdemes folytatni a kúrát).


Ízlés szerint ízesíthetjük, sőt fűszerezhetjük is teáinkat, de citromot és mézet mindig csak már langyosra hűlt teába tegyünk, hogy ne veszítse el vitamintartalmát.


Melengessük hát napjainkat illatosan gőzölgő teákkal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése