2012. március 19., hétfő

kezek... gyógyulás... gyógyítás... érintés... masszázs...


Gondolnánk arra munka közben, milyen összetett és fontos szerepe van a kezünknek?

"A kézfej nagyon érzékeny kiterjesztése az elmének; sokkal több idegvégződéssel rendelkezik, mint a test többi része. Értékes eszköz, amellyel észlelhetjük és irányíthatjuk a pszichikai energiát."
"A szívcsakra magasságában találjuk a karokat. Három fontos energiacsatorna (meridián) kötődik a szívhez..., ahonnan az energiát a karokba és a kezekbe vezetik."



Nem közömbös tehát hogyan "nyúlunk" bármihez. Ezért fontos nagyon, hogy munkánkat -legyen az bármi- szeretettel tudjuk végezni, hiszen akkor lesz benne az a bizonyos plusz, amit kezeinken keresztül adunk át.
Ezért fontos nagyon az igazi (nem géppel közvetített) érintés is.

Masszázskor a fizikai hatáson túl, természetes és ítélkezésmentes elfogadással tudok a pácienshez fordulni. "Amikor ítélkezésmentes együttérzéssel fordulunk mások fele, csak úgy tudunk segíteni rajtuk, ha gyógyulást kínálunk nekik. Miközben látjuk a dolgok közti végső egyensúlyt, még nagyobb hangsúlyt kap minden, ami kilóg ebből. Ez olyan természetes, minthogy zavar, ha egy kép ferdén áll a falon."



"Ha valakit meg akarunk gyógyítani, először az illető energiainak kell egyensúlyba kerülniük, még akkor is, ha a végeredmény nem esik egybe azzal, hogy szerintünk mi lenne a "helyes". A gyógyító ráhangolódik a páciensre... csak abban segít, hogy a páciens maga alakítsa ki belső egyensúly érzetét."

"Amikor szívcsakránk nyitott és kiegyensúlyozott, pusztán a jelenlétünk szeretetet és örömet sugároz. Ez a szeretet a gyógyítás lényege."

Mindezt legalább olyan fontosnak hiszem és alkalmazom masszázs közben is, mint az anatómiai, technikai tudást és gyakorlatot.


(Idézetek Anodea Judit: A csakrák bölcsessége c. könyvből.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése