2012. augusztus 31., péntek

"Vándor masszőr"


Íme egy rövid, őszinte összefoglaló legújabb nyári munka-élményemről, a vándorló jurtás masszázsról.



Tavasszal elhatároztuk, hogy két ősi mesterségünkkel útra kelünk, beszereztünk egy jurtát, ami méltó és ideális közeg és júliusban megkezdtük a családos vándoréletet.


Én most elsősorban saját, masszőr tapasztalatim szépségeiről és nehézségeiről szólok, hiszen páromé a nemez rész, de össze is kapcsolódik mindez.
Ezt a jurtával kapcsolatos képekkel színesítem.



A helyszínre mindig 1 nappal a munka megkezdése előtt érkeztünk, hiszen a jurta felállítása és berendezése egy fél nap és az utazással együtt kellően elfáraszt.
Legalább 2 napos rendezvényre érdemes mennünk, vagy ha rövidebb az esemény, akkor jó lehet korábban érkezni, vagy tovább maradni.



A jurtába lépő nyitott lelkű látogató azonnal megismer minket, hiszen kezünk munkáját láthatja és rögtön képet alkothat rólunk, életünkről a teremtett környezeten keresztül.
Férjem, azoknak akik igénylik sokat mesél a jurtáról, a nemezelésről, munkánkról.



Ezek után vannak akik kedvet kapnak a masszázsra is, de vannak akik nem véletlenül, érkeznek, hanem keresve a masszázs lehetőségét. Előfordul, hogy szabad vagyok és azonnal kipróbálható a tudásom, de gyakran később kell visszatérni.



Masszázsra általában azok jönnek, akiknek már vannak ilyen tapasztalataik, így valóban és azonnal fény derül szakmai hozzáállásomra.
Úgy tapasztalom, hogy első vendégeim tovább adják tapasztalatukat, és hamarosan érkeznek családtagjaik, barátaik is.



Ami nekem a legnagyobb nehézség az, amikor hangos és kellemetlen zaj van éjjel, hajnalig és így nem tudom igazán kipihenni magam, mégis teljes figyelemmel kell jelen lenni és dolgozni napközben. 



Ami megkönnyíti munkám, hogy együtt van a család, figyelemmel és segítséggel fordulunk egymáshoz. Csodálatos helyekre jutottunk így együtt el és fantasztikus, tiszteletreméltó, sokszor másokért is nagyon sokat dolgozó emberekkel találkoztunk, ami példát és erőt ad nekünk is a továbblépésre.



Reméljük, hogy sok szép és igaz helyre eljutunk még az elkövetkező években, még jobban bejárjuk a gyönyörű Balatoni tájakat, eljutunk a Dögönyöző Jurtával szülőföldem közelébe az Alföldre is és hazánk többi szép részére, de nagyon szeretnénk a határokon túl is „kalandozni”.



Most visszatérünk a hétköznapi munkánkhoz, hogy újabb szép nemezek készüljenek a kiállításhoz és megújuló masszázstudással indulhassunk útnak már jövő tavasszal.


 

2 megjegyzés:

  1. Isten áldása legyen Rajtatok!!!
    Ennyi kitartással, energiával teremteni a szépet KÜLDETÉS.
    Segítség abban, hogy nap mint nap újra lehessen kezdeni...
    HITET tápláló cseppek, azt hiszem erre ráillik az ÉLET-ELIXÍR megnevezés..
    KÖSZÖNÖM NEKTEK :)) !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen!
      Gyönyörű szavak ezek, meg sem érdemeljük talán, de erőt adnak nekünk is a továbbiakhoz és nagy öröm tudni, ha tényleg segíthetünk! Örülök a bátorságnak is amivel tudatod és közzéteszed a véleményedet!

      Törlés