2012. február 27., hétfő

"Vigyázz magadra!"



"Vigyázzon magára!"

 Észrevettem, hogy nagyon gyakran így búcsúzom el a vendégeimtől. Csak ösztönösen volt ez a búcsúzómondatom, de most-már tudom is, miért mondom ezt és komolyan is gondolom.

 Először is mi magunk tudunk legtöbbet tenni magunkért... ha egészségben és harmóniában létezünk a világban, akkor tudunk a legtöbbet adni másoknak, akkor lehetünk a legtökéletesebb részei az egésznek.

 Másodszor pedig masszázs után különösen fontos az óvatosság mindenben. Ha igazan jól sikerül a masszázs nem csak az izmok dolgozódnak alaposan át, hanem tudatosan ellazulva engedve és elfogadva a pozitív érzéseket nem csak a kevesebbet használt kapilláris erek és söntök nyílnak meg, de elrejtett, nem használt "energiacsatornák", "érzelmi utak" is...



 Sohasem "erőszakoskodom" masszázs közben, nem akarok se többet se kevesebbet, mint amit az adott helyzet, pillanat sugall. Sohasem ígérek fantasztikus élményt, gyógyulást, a fájdalmak hirtelen megszűnését...

 Remélem csupán, hogy jó közvetítő vagyok és azt kapja a vendég amire felkészült és szüksége van. Szüksége van a továbblépéshez, a könnyedebb hétköznapokhoz, a harmonikusabb létezéshez.

 Tanácsolom tehát, hogy bátran fogadd el a masszázs élményét (főleg, ha felébredt rá az igényed és fel is kerested a számodra szimpatikus masszőrt), sokat segíthet, de vigyázz magadra (Vigyázzon magára!). Igyál sok tiszta folyadékot, lehetőleg pihenj masszázs után és légy figyelmes és óvatos is, hogy arra illetéktelen, vagy érdemtelen ne férhessen a "nyitott érzelmi csatornákhoz", de arra is figyelj, hogy ne zárkózz be!

 Nekem pedig fontos az is, hogy meghálálják, megfizessék a jól végzett munkámat, hogy az egyensúly ne boruljon fel. :-)




2012. február 16., csütörtök

Szinkronmasszázsról a páciens szemével

Mivel régen dolgoztunk már együtt, tegnap Szandrával egy szinkronmasszázs gyakorlást, összehangolást tartottunk, hogy 25-én teljes legyen az összhang.



Közlöm most páciensünk véleményét:
"Tegnap nagyon intenzív élményben volt részem. Ez a 4 kezes (szinkronmasszázs) minden várakozásomat felülmúlta.. Egész rövid idő alatt úgy át lettem gyúrva, mint egy jól kigyúrt kenyértészta és jól esett. Ha nem figyeltem volna minden kis apró részletre, még bele is aludtam volna. Nagyon jól relaxált, ugyanakkor erősebben feltöltött és az érzés egész nap tartott.
Ez a masszázs luxusélménye, nevezhetnénk prémiumminőségnek.
Mindenkinek ajánlom, aki aktív, vagy passzív életet él.
És nyugodtan irigykedhetnek..."

Részünkről megvan az összhang, várjuk nagy szeretettel a pácienseket.


2012. február 10., péntek

Szinkronmasszázsról a masszőr nézőpontjából

 Mivel keveset hallhattunk még róla, nézzük az én gondolataimat a szinkronmasszázsunkról!

Általánosságban a szinkronmasszázsnak két  változata lehetséges:
- a masszőrök külön-külön, de szinkronban, két, vagy esetleg több személyt masszíroznak meghatározott "koreográfia" alapján egy helyen, ez a fajta masszázs pároknak ajánlott leginkább;
- vagy a szinkronban mozgó, dolgozó masszőrök egy testet masszíroznak közösen összhangban, egymást és a pácienst figyelve, ezt nevezik 4 kezes szinkronmasszázsnak.



 Mi az utóbbit választottuk, hiszen azt tapasztaltuk, hogy nagyon jól tudunk együtt dolgozni, a fogásaink hasonló erősségűek és jól ismerjük egymás szokásait, gyakorlatát. Elég egy pillantás, összenézés, és tudjuk, mit szeretne a másik, mire kell jobban figyelnünk.

 Nyilván szinkronmasszázs során kevésbé négyszemköztien intim a helyzet, de éppen ez az előnye, sőt a dupla fizikai élményen túl a kellemes harmónia átadása is létrejön.
 Dupla nehéz ez a feladat hiszen egymást nagyon kell figyelni, a megfelelő pillanatban átvenni és átadni a masszázs menetének a vezetését úgy, hogy mégis a páciens igényei legyenek az elsődlegesek.

Segít az összhangban a megfelelő zene, mi-több a kellemes és harmonizáló aromaterápia alkalmazása is.



 Nem csak azért bízunk szinkronmasszázsunk sikerében, mert különlegességként hathat, hiszen az ellenkezője is igaz lehet, mégpedig az, hogy még nagyobb idegenkedést válthat ki azokból akik elzárkóznak a masszázsterápiáktól. Fontosnak tartjuk az összefogást, a továbbgondolást magában a masszázsban is, bízunk és hiszünk mindezek erejében.


Mindketten nagy szeretettel várjuk a jelentkezőket. (Az áraink is igazán kedvezőek és nagyon kellemes a KeHely.)