2012. január 31., kedd

Extra tél-végi feltöltődés


4 kezes szinkronmasszázzsal

Most két gyógymasszőr összefog, hogy még hatékonyabb, még erőteljesebb
feltöltődésben és élményben részesüljön.



Ilyenkor tél végén energiáink fogytán, gyakran a csüggedés lesz úrrá,
nehéz a továbblépés... szükségünk van olyan lehetőségekre, élményekre,
amelyek a hétköznapokban továbbsegítenek.
Ilyen intenzív segítségben, élményben lehet része, ha eljön különleges
masszázsunkra.





Első alkalom: Február 25. Szombat
Első 5 jelentkező 50% engedményt kap.

Akik szeretettel várják jelentkezését: Oroszi Emma és Nagy Alexandra
okleveles gyógymasszőrök.

Együtt tanultuk a gyógymasszázs és az ehhez
kapcsolódó anatómia, kis-klinikumok és egyéb "tudományok" rejtelmeit.
Már a képzés elejétől egymásra találtunk, sokat gyakoroltunk és tanultunk együtt,
kapcsolatunk a sikeres vizsgák után sem szakadt meg. Idejét érezzük a
további igazi összefogásnak.

 Ezzel a masszázzsal nem csupán a megkettőzött fizikai élményt
kívánjuk átadni, de szeretnénk, ha a páciens megérezné az
összefogásunkban rejlő plusz erőt, ennek összhangját, a rá irányuló
dupla figyelem, tisztelet, elfogadás és szeretet erejét.






Időpont egyeztetés: Oroszi Emmánál 0670-6239343-as számon és Nagy Alexandránál 0670-3671598
(Ha a szombati időpontok elfogytak az előző napi péntek és a következő
napi vasárnap is szóba jöhet.)

Szeretettel várjuk megkeresését.

2012. január 25., szerda

Februártól győri új helyszín

Februártól Győrben új helyszínen lesz igénybe vehető az általam nyújtott masszázsszolgáltatás egyenlőre Csütörtöki napokon, de ha bővül az érdeklődés a Hétfőket is használhatjuk. Mert
Kerestem a helyet, barátokra leltem, a szemükbe néztem, fényt találtam, beköltöztem.
A helyszín: Kehely, Győr, Árpád u. 51.a, fsz.1
 szívvel ajanlom figyelmébe mindenkinek az itteni programokat is, melyről http://kell1hely.blogspot.com/ oldalon tájékozódhatnak.

Igyekszem én is a hely szelleméhez illeszkedő meglepetésekkel és újdonságokkal szolgálni.

2012. január 21., szombat

Mostantól házhoz is megyek

2012 Január 23-án lesz az első nap, amikor összecsomagom a masszázságyat és Győrben házhoz megyek vele.


Mindazokhoz akiknek betegsége nem engedi, hogy kimozduljanak, nem tudnak masszőrhöz menni, vagy nem akarnak kimozdulni, vagy csak kényelmesebb a masszázsszolgáttatlást otthonukban igénybe venni házhoz is megyek.

Szabad időpontok még most a kb.11.00-tól 14.00-ig és a 17.00 órától 20.00 óráig.
Csakis oda megyek, akit már ismerek, vagy megbízható ismerős kér meg.


2012. január 16., hétfő

Váll- és karfájdalmak


Engem is legtöbben  kar- és vállfájdalmakkal, zsibbadó ujjakkal keresnek meg. Ezek a panaszok sokszor nem csak hetekig, de hónapig jelentkeznek és kínzó fajdalommal, mozgáskorlátozottsággal járhatnak.



Nagyon gyakran nem is az úgynevezett veszélyeztetett foglalkozást művelők közül érkeznek a betegek, hanem szinte válogatás nélkül korra és nemre való tekintet nélkül. Alig ismerek olyat, akinek életében ne jelentkezett volna hasonló panasza, éppen ezrét a megelőzést tartom a legfontosabbnak.

Nézzük a panaszok lehetséges okait:
 Hátterében sokféle betegség állhat, a baj eredete ugyanis a nyakban, a vállban vagy magában a karban is megbújhat. Olykor a röntgenfelvétel sem vezet a helyes útra. Alapos vizsgálat és alapos detektívmunka szükséges a baj okának feltárására, fontos kizárni az esetleges belgyógyászati, kardiológiai betegség lehetőleg.
 
A váll- és karfájdalom tulajdonképpen már a nyaknál elkezdődhet. Ugyanis itt lépnek ki a gerincvelőből a vállat és az egész felső végtagot, de részben a mellkasi és hasi zsigereket is beidegző ideggyökök. Ezért olykor nem könnyű megállapítani, hogy valakinek valóban a válla fáj-e, vagy a kínzó érzés eredete a nyakcsigolyáknál keresendő-e, esetleg súlyos koszorúér-betegséggel állunk-e szemben.




 
 A váll- és karfájdalom hátterében legtöbbször nem a nyakcsigolyák degeneratív, hanem funkcionális zavarai állnak, azaz: izomfeszülés a nyak hátsó részén. 
 Sokszor a helytelen testtartás hatására izmaink megfeszülnek, gyakran a helytelen pihenési, alvási szokások a panaszok legfőbb okozói.
A munka során kényszertartásba merevedett fejpozíció komoly panaszokat válthat ki. Ilyen a számítógépes és az íróasztali munka, a pénztárgép előtt töltött munkaórák vagy az állandó autóvezetés.
   
A vállfájdalom gyakoribb okai között találjuk az ízületet körülvevő izmok szakadását. Ezek lehetnek kisebb beszakadások, súlyos esetben az izom valóban el is szakadhat. Mindez általában trauma, esés következményeként szokott előfordulni. 

  Az ízületet körülvevő rostos, kötőszövetes toknak puhának, rugalmasnak és kellően redőzöttnek kell lennie, hogy biztosítani tudja az ízület mozgékonyságát. Ezek a redők különféle okok miatt begyulladhatnak és egymáshoz tapadhatnak, akár össze is nőhetnek, ami komolyan szűkíti az ízület mozgathatóságát. Legtöbbször a hátrafelé irányuló mozgások (tarkófogás, fésülködés, farzsebbe nyúlás) korlátozottak és fájdalmasak.

A könyökízület leggyakoribb betegségei közé tartoznak a golfkönyök és a teniszkönyök. E két betegség csak annyiban különbözik egymástól, hogy eltérő mozgásforma következtében más-más helyen fájdul meg a könyökízület.
 A könyökön fontos inak futnak keresztül, itt az inak védelmében kisebb nyáktömlők találhatók. Ha erős terhelés éri ezeket a tömlőket, begyulladhatnak és fájdalmassá válnak. Ehhez jönnek még az inak és izmok apróbb sérülései. Ezt hívják orvosi szaknyelven epikondilitisznek.





Az ínhüvely begyullad, az idegek beszorulnak, mert a könyök és a csukló között vastag inak futnak, amelyeket rostos hüvelyek vesznek körül. Ilyenkor a duzzanat miatt a kéztőnél beszűkül a hely, amelyen keresztül erek, idegek és inak futnak. Ezeknek egy kis csatornán kell átjutniuk a kéz felé, ezt a csatornát karpalis tunnelnek vagy alagútnak nevezik. Ha a kéz behajlik vagy hátrafeszül, a szűk alagútban futó idegek nyomás alá kerülnek, amire az ujjak bizseregni, zsibbadni kezdenek. Ezt a jelenséget hívják alagút-szindrómának vagy karpaltunnel-szindrómának. Persze az ujjzsibbadást okozhatják a nyakcsigolyák, de nyomhatja a lefutó idegeket a vállízület és a könyökízület is.
 
Itt nem is ejtettem szót a lehetséges lelki okokról, a vállunkra, hátunkra vett, odanehezedő terhekről, melyet nap, mint nap cipelünk.

Nagyon fontos lenne, hogy ne cipeljünk felesleges terheket, tanuljuk meg kilazítani és erősíteni nyak -és hátizmainkat, mert nagyon nagy szűkségünk van rajuk, hogy gondtalanul használhassuk testrészeinket.
Keressük meg a számunkra alkalmas testmozgást, amit rendszeresen és jókedvvel végezhetünk és időnként hasznos  lehet, ha felkeressünk egy jó masszőrt.








 

2012. január 2., hétfő

Összegzés és kívánság


Itt van az ideje az éves összegzéseknek, én is tartozom ezzel nem csak magamnak, de mindazoknak, akik érdeklődéssel követik bejegyzéseimet.



Bizonyára sokan olvastak arról a népről (én már több mint 20 ével ezelőtt olvastam és a leírottak mélyen érintettek), aki az ünnepeit sem évfordulókhoz, sem a csillagok állásához és hasonló külső történésekhez nem köti, hanem az egyén igazi fejlődéséhez. A közösség figyelemmel kíséri egymás életét és akkor rendeznek csak ünnepet, amikor valaki önmagához képest igazi fejlődést tudott mutatni (az emlékeimben ez maradt meg).

(Ideje, hogy újraolvassam...)

 Mélyen egyetértek ezzel a hozzáállással és sajnálom, hogy nem élhetünk így. Mi most más kultúrában létezünk, be kell tartanunk a szabályokat, jókedvűnek kell lennünk és ünnepelnünk kell adott napokon…, de úgy gondolom, mindannyian érezzük azt, ha csak kényszerből, tapintatból, illemből ünnepelünk, vagy azt, amikor  van mögötte igazi tartalom, figyelem, szeretet is.

Szükségesnek éreztem a hosszabb bevezetőt személyes áttekintésem előtt, igyekezve az engem körülvevő társak véleményét és jelzéseit is figyelembe venni ahogyan értékelem  az elmúlt évet (remélem kellő szigorral tekintek vissza).
 Sokszor voltam kedvetlen ezekben az év végi ünnepi napokban nem csak a körülvevő felületes fogyasztói társadalom túlkapásai miatt, hanem saját emberi teljesítményem miatt is, annak ellenére, hogy szerető család vett mindig körül.
Most azonban –bár nagyon sok körülmény, amin már régen változtatni szerettem volna még mindig a régi, sőt van, amit tarthatatlanul kellemetlennek érzek – mindenek ellenére elégedettebben tekintek az elmúlt évre. Végre tanultam sokat arról, ami mindig nagyon is érdekelt, sikeres vizsgát is tettem és tovább képzem magam, újabb tudást szereztem. Elkezdtem dolgozni ebben a szakmámban a saját normáimnak megfelelően, nem kényszerítve magamat kedvem ellenére való kompromisszumokba. 
Sok fantasztikus találkozásom volt nagyon értékes és szeretetreméltó emberrel. 
Tisztán látom, hogy mit szeretnék még tanulni, elérni.


A vállalkozásom első 4 hónapja a támogatással együtt sikeresnek mondható, most viszont még izgalmasabb időszak következik, hiszen támogatás nélkül kell talpon maradnom Januártól.
 
Látom a változások szükségét. Valószínűleg más helyen vagy formában is kell dolgoznom, de nem fogok túl erős kompromisszumot kötni, csak amit még jó szívvel tudok vállalni, és amire úgy jut erőm és energiám, hogy abból a családom is igazán tudjon gyarapodni.

Végezetül jöjjenek az év eleji jókívánságok: Kívánom hát magamnak és mindenkinek, hogy legyen meg jó erőfeszítéseink méltó eredménye, hogy minden és mindenki kerüljön az elrendelt és megérdemelt méltó helyére, hogy a tiszta és szép vágyak mind teljesüljenek. 
Kívánom, hogy mindenki , akiben megfogalmazódott a vágy, jusson el mihamarabb hozzám és kapja is meg azt, amire számít, én pedig mindenkihez kellő figyelemmel, bölcsességgel, szeretettel tudjak fordulni, és tudjam enyhíteni, ha kell a testi-lelki fájdalmakat, kellő segítséget tudjak  adni mindenkinek személyes útja bejárásában, vagy csak segítsem néhány kellemes, feszültségoldó pillanat megélésében, újraélésében, ha éppen erre van szükség.


Tartozom még az óriási köszönettel is: Köszönöm a bizalmat mindenkinek, aki már az első, kezdő időszakban is nyitottsággal fordult hozzám, öröm és megtiszteltetés minden bizalommal teli megkeresés. Hálás vagyok családomnak és a közvetlen közelemben hozzám szeretettel és türelemmel, tiszta tekintettel esetleges építő kritikákkal fordulóknak.

A 2012-es év legyen megtöltve csupa jó találkozással, csillogó, tiszta és őszinte tekintettel!