2011. március 17., csütörtök

SAJÁT MASSZÁZSOLAJOK


Az én kis tündérkonyhámból

Megelégeltem, hogy mindenféle kétes összetételű és származási helyű olajokat használjak a masszázshoz. (Eddig a tavaszra vártam, hogy friss életerős növényeket használhassak, de idén olyan lassan érkezik.) Most jobb híján megnéztem mit találok a még nyáron és ősszel gyűjtött növényekből.



3 növényt és 3 olajat választottam. A növényeknél 1 mag, 1 virág és 1 levélrészt használtam.


3 napig áztattam az olajban a növényeket meleg helyen (a kemence tetején).




Ahol még úgy éreztem, hogy nem lett elég illatos cseppentettem hozzá néhány csepp tiszta illóolajat.


Már ki is próbáltuk. Nekünk nagyon tetszett, a bőr finom puha lett tőle és kellemes az érintése.

 
Nekem a levendula + rozmaring + boróka keveréke tetszik a legjobban.



2011. március 11., péntek

MASSZŐR SZEMÉLYE

MASSZŐR SZEMÉLYE

Aki volt már masszázson biztosan tapasztalhatta, hogy nem közömbös a masszőr személye (ahogyan például a bolti pénztárosé, hivatali ügyintézőé stb. sem).
Nem mindenki keze alá fekszünk szívesen, hiszen a masszázs során igen közeli testi kontaktus elkerülhetetlen és szükséges.

 
Persze be is zárkózhatunk, mint oly sokszor hétköznapjaink során használhatjuk a „védőburkunkat”, megmerevíthetjük az izmainkat, hogy nehogy hozzánk férkőzhessenek, de az kevésbé lesz kellemes és hatásos. A jó masszőrnek észre kell venni ezt az állapotot és szükség esetén finoman oldani lehet.


Nagyon sokszor úgy kapunk masszázst (gyógy intézményben, fürdőben…), hogy vagy megkapjuk a felírt gyógykezelést, vagy befizetünk, ezekben az esetekben nincs módunk előzetesen találkozni a masszőrrel. Azt hiszem, akik ezt a munkát vállalják általában becsülettel és szeretettel végzik azt, mégis előfordulhatnak kellemetlen élmények is.


Sokfélék vagyunk és szerencsére sokféle masszázs közül választhatunk, sőt, akinek igénye van rá megkeresheti a saját masszőrét is, akivel akár hosszabb távú együttműködés születhet.

Én azt gondolom, az a minimum, hogy a masszőr maga kiegyensúlyozott és egészséges legyen, a személyisége közel álljon hozzánk, megfelelő empátiával rendelkezzen és ha vannak kérdéseink, azokra kielégítően tudjon és akarjon válaszolni. Fontos, hogy szakmailag felkészült legyen, ne kényszerítsen ránk olyan kezelést, amire esetleg nem vagyunk felkészülve. Mert mindannyian tudjuk, néha a drasztikusabb, fájdalmasabb kezelés célravezetőbb, de ha nem vagyunk felkészülve rá, akkor akár nagyobb kárt is okozhat (nem csak testi, de lelki értelemben is).

2011. március 4., péntek

MASSZÁZS HATÁSAI IV. Még valami, amiről jó ha minél többen tudunk


NYIROKMASSZÁZS HATÁSAI
A mai kor rohanó világában belső feszültségeink pattanásig feszülnek. Egyik lehetséges regenerálódási firma a masszázs.
A nyirok-drainage fontos hatása, hogy lehetőséget nyújt a lecsendesedésre, a relaxált állapot elérésére, így viszonylag rövid idő alatt belső egyensúlyunk helyreállítására. Harmonizáló hatásán túl rengeteg baj kezelésére alkalmazható. Segíti szervezetünket a méregtelenítésben, erősíti az immunrendszerünket. Elősegíti a regenerálódást, mert segíti a szövetekből történő salakanyag kiválasztását. Kezelések után rugalmasabb, szebb lesz a bőr, a puffadt végtagok duzzanatai eltűnnek. Alkalmas a pattanásos bőr kezelésére. A nyirok áramlás élénkítésével a sejtek között tápanyagokban gazdag, friss nyiroknedv áramlik. A nyirokrendszerben bekövetkező zavarok gátolják a nyirok áramlását. A nyirokmasszázs kíméletesen segíti a gyógyulást.
Az igazán hatékony nyirok-drainage türelmet igénylő, kezelő részéről fárasztó feladat, de a sikeres kezelés után az eredmény szemmel látható.



Mint a legtöbb természetes gyógymód a masszázs is holisztikus szemléletű. Igénybevételekor, alkalmazásakor nem feledkezhetünk meg a szervezet általános regenerálódását elősegítő  egyéb tényezőkről sem és arról sem hogy a gyógyítás-gyógyulás is „csapatmunka”, melynek kicsi, de nagyon fontos része lehet a masszázs.

Az érintés -simogatás életszükségletünk: biztonságérzetet, örömöt, önbizalmat, megerősítést, melegséget, életerőt és energiát ad. A simogatás-érintés hiánya miatt sokkal ingerültebbek leszünk, csökken az immunrendszer védekezőképessége. A masszázzsal betegségeket előzhetünk meg, és az egészségünket őrizhetjük meg. Általa javítjuk a teljesítőképességünket, szépségünket. Feszesít és fogyaszt. Kezelés formájától függően ellazítja, vagy tonizálja az izmokat, nyugtató, vagy élénkítő hatással bír.  Számos kór tüneteit, panaszait enyhíti.



Kívánom, hogy minél többen találjanak rá a számukra legmegfelelőbb masszázsra, fedezzék fel és élvezzék a különféle masszázsok áldásos hatásait segítve ezáltal testi-lelki jólétüket.

(Következő téma, személyesebb lesz.)